Zuidlaardermeer

Op en rond het Zuidlaardermeer, valt voor de natuurliefhebber en recreant veel te ontdekken. Het meer is 671 ha. groot waarvan 121 ha. oever en rietland is. Zowel nationaal als internationaal staat het meer bekend als een zeer belangrijk vogelgebied. Sinds 2008 is het Zuidlaardermeer ook het leefgebied van de bever. Tijdens de vaartocht maak je kennis met het unieke karakter, met vanaf iedere kant van het meer andere uitzichten. Het Zuidlaardermeer ligt op de grens van Groningen en Drenthe. Groningen; bekend om het weidse landschap en de polders. Drenthe; bekend om de bossen, heide en vennen.
Image

Rondvaart

De rondvaartboot vaart af vanaf twee verschillende locaties namelijk bij Waterpark de Bloemert en vanaf Camping Meerwijck. De rondvaart duurt ongeveer 90 minuten en zal u langs de mooie plekjes van het Zuidlaardermeer brengen. Tijdens de rondvaart zal de schipper u inlichten over alle wetenswaardigheden van het mooie Zuidlaarderemeer. Daarnaast zal er tijdens rondvaart ook nog even gestopt worden bij de vogelkijkhut zodat u het prachtige landschap kunt aanschouwen  

Koffie en thee is bij de rondvaart inbegrepen (fris e.d. kunt u onderweg kopen). Afvaartijden en prijzen kunt u terugvinden op onze overzichtpagina en hier vindt u de opstaplocaties terug. Houdt er rekening mee dat groepen en partijen de boot kunnen afhuren dus kijk altijd op de reserveringspagina of neem telefonisch contact op.
Image